Yorum Analiz

Amerika Afganistan’daki IŞİD’i Nasıl Destekliyor?



Afganistan İslam Emirliği Taliban Hareketi’nin El İmarat-Cihad’ın Sesi adlı internet sitesinde ‘Amerika Afganistan’daki IŞİD’i Nasıl Destekliyor’ başlıklı bir makale yayınlandı.

Makale, Mustafa Hamid (Ebu Velid El Mısri) tarafından kaleme alınan yazıdaki şu maddelerin ardından devam etti:

-Amerika, El Salvador’daki kendi eğitip finanse ettiği birlikleri halka karşı katliamlar işleyerek sorumluluğun muhaliflerin üzerinde kalmasını ve böylece itibarlarının sarsılmasını sağladıktan sonra ölmeleriyle edindiği tecrübeyi tekrarlamak için IŞİD’i kullanıyor.

-(Bombaların Anası adındaki) Kitlesek İmha Silahı, Celalabad’daki Amerikan üssünden yayın yapan ‘Hilafetin Sesi’ adındaki radyonun açılmasının ilk sinyali oldu.

-IŞİD’in başkent Kabil’de İçişleri Bakanlığına karşı düzenlediği operasyonda kullandığı araçlar sadece Amerikan ordusunun sahip olduğu araçlardır. Afgan Parlamentosundaki şüpheli soruları açığa çıkarıyor.

-İçişleri Bakanlığına yönelik pusu, Amerikalılar tarafından IŞİD için onları araç, silah ve ABD Özel Kuvvetleri üniformalarıyla teçhiz etikten sonra hazırlandı.

-IŞİD tehdidini büyütmek için Amerikalılar tarafından tertip edilen operasyonlar ve IŞİD üyelerinin yok edilmesi, bir kirli peçeteleri yok etme propagandası ve ‘terör tehdidi’ uydurma gayretidir.

-Amerika bölge ülkelerini IŞİD’le mücadele söylemi adı altında Afganistan işgalini desteklemeleri için harekete geçiriyor. Ruslar sorunu tırmandırarak Orta Asya ülkelerini korkutuyor ki böylece Rusları onlara karşı koruması için kabul etsinler diye.

-Fetva vermek için ‘Doların kulları’ tarafından düzenlenen konferanslar daha önce de Afganistan’da başarılı olamadı şimdi de olamayacak; işgal da hezimet ile son bulacak.

-Bu namı kötü konferanslar, Müslüman ülkeleri İsrail’le İslam’a ve Mücahitlere karşı savaşında ve de Filistin ve İslam’ın mukaddes yerlerini terk etmede güvenlik ve askeri işbirliğine geçmesi için hedef alıyor. Bütün bunlar ise IŞİD terörizmiyle ve İslami radikalizmiyle savaş gibi aldatıcı bir slogan ile yürütülüyor.

‘’Amerika Afganistan’daki IŞİD’i Nasıl Destekliyor’’ başlıklı makale, Mustafa Hamid’den yapılan alıntının ardından Amerika’nın bölgede ‘IŞİD tehdidi’ uydurarak kendisine de kurtarıcı rolü biçtiği yönündeki görüş ile devam etti.

Taliban makalesi, Salvador’da uygulanan tecrübeye değinerek ölüm taburlarının Amerikalılar tarafından eğitildiğini ve askeri uzmanları tarafından yönlendirildiğini anlatarak sivil vatandaşlara karşı ne tür katliamların işlendiğini hatırlattı.

ABD’li istihbarat ajanları tarafından kurulan bu tuzakla meşru muhaliflerin adları kötüye çıkarılmıştı. Halk, muhaliflerden uzaklaşarak kukla hükumete yakınlaşmış ve kendilerini korumasını istemişti.

Cihad’ın Sesi Sitesi tarafından yayınlanan makalede ABD’nin Arap bölgelerinde IŞİD ve benzerlerini kullanarak İsrail’den başka düşmanların da varlık gösterdiğini ispatlamaya çalıştığı vurgulandı.

Amerika’nın cihat terörü ve radikallik olarak adlandırılan bu yeni ortak tehdide karşı genel birliktelik sağlanması yönünde adımlar attığından söz edilen yazıda terörizmin IŞİD olduğu ve tüm ülkelerin de bunda fikir birliğine vardığı kaydedildi.

Sürecin Afganistan’daki işgalci düşmana karşı meşru cihadın suç içerikli terörizmle bağdaştırılmasıyla devam ettiğine dikkat çekilen yazı, Amerika’nın Afgan halkını baskısı altına alamayıp ülkedeki Mücahitleri yenemeyince IŞİD’i ithal ettiği yönündeki ifadelerle devam etti.

İslam Emirliği Taliban Hareketi tarafından kaleme alınan makale IŞİD’in 50 ülkenin Afganistan’da başaramadığını başarması için ithal edilmesinin anlamsız olduğuna dikkat çeken satırlarla devam etti.

IŞİD’in Afgan halkına farklı bir İslam anlayışı sunmasına da değinilen yazıda ‘IŞİD cihadının’ öldürmekten ibaret bir anlayışa sahip olduğu kaydedildi.

Yazı, IŞİD’in Afganistan’da yayın yapan radyosunun ABD’nin desteğiyle kurulduğunu, IŞİD üyelerinin Amerikalılar tarafından tertiplenen operasyonlarda yer aldığını, IŞİD’lilerin başkent Kabil’de eğitildiğini anlatan kanıtların ardından şu ifadelerle son buluyor:

“Afganistan halkı İslam ve insanlık düşmanlarına karşı en tehlikeli savaşta tüm İslam Ümmeti adına savaşıyor. Afganlar, Allah’ın sözüne göre mutlak olarak kazanacaklardır. Allah buyurur ki “Allah: ‘Elbette ben ve peygamberlerim galip geleceğiz’ diye yazmıştır. Şüphesiz Allah güçlüdür, yücedir.” [Mücadele 21]

Kaynak: Asyanın Sesi

Share
  Tweet
Yorum Analiz
İffetli olmak sadece kadınlara özgü değil

İffetli olmak sadece kadınlara özgü değil



Bizi yoldan çıkarabilecek potansiyel taşıyan süfli arzulardan nefsimizi arındırmak için somut tedbirler almak, tüm müminlerin ortak sorumluluğudur. İffetli olmayı sadece hanımlara indirgemek, cahiliyenin özelliğidir.
Şehid Seyyid Kutub'u rahmetle anıyoruz

Şehid Seyyid Kutub'u rahmetle anıyoruz



Cahiliyeden ayrışma, Kur'an neslinin ve onun öncülüğünde ümmetin yeniden inşası düşüncesini 20. yy'da Müslümanların gündemine taşımış olan ve bunun tek yolunun da yeniden Kur'an'a dönmekle mümkün olduğu gerçeğinin altını çizmiş bulunan şehid Seyyid Kutub'u şehadetinin 54. yılında rahmetle anıyoruz.

"Asıl virüs ekranda"



Gençlere uyuşturucu ve LGBT sapkınlığını aşılama misyonunu üstlenen ABD merkezli dijital yayın platformu Netflix’in, toplumsal değerleri aşındırmak üzere kurguladığı son yapımı, “Aşk 101”e tepkiler gelmeye devam ediyor.
Kriz Yönetiminde Kitle Psikolojisi İhmal Edildi

Kriz Yönetiminde Kitle Psikolojisi İhmal Edildi



Sokağa çıkma yasağı kararı sonrası ortaya çıkan manzara kriz dönemlerinde kitlelerin psikolojisini tamamen göz ardı ederek “kuruyemiş, cips ve kola kuyruğuna girmiş şuursuz ve açgözlü güruhlar” şeklinde niteleyen trollerin söylemi etrafı kapladı.
‘Koronavirüs, kapitalist sistemin maskesini düşürdü’

‘Koronavirüs, kapitalist sistemin maskesini düşürdü’



Kültür, sanat ve edebiyat sitesi ‘Dünyabizim’de, M. Nihat Malkoç imzasıyla yayınlanan makalede, 'koronavirüsün, kapitalist sistemin maskesini düşürdüğü' vurgulandı.

"Zaman Siyasi Hesap Yapma Zamanı Değildir"



Koronavirüsü salgını sebebiyle oluşacak ekonomik sıkıntıların, tek elden yürütülecek çalışmalarla giderilmesinin zorluğuna işaret eden yazar Hamza Er, "zaman siyasi hesaplaşmalardan sıyrılarak insanlara el uzatma zamanıdır" dedi.
Yeni Dünya Düzeni fırsatçıları

Yeni Dünya Düzeni fırsatçıları



Yeni moda yaklaşımlarından biri de, bundan sonra tarihin “Koronadan Önce-Korona’dan Sonra” diye takvimlendirileceği. Bu yaklaşıma göre, karşı karşıya kaldığımız salgın dünyada öylesine büyük değişimlere yol açacakmış ki, 2020 bundan sonra yeni “Milad” olarak nitelendirilecekmiş.
Koronavirüs Bizi Uzlete mi Davet Ediyor?

Koronavirüs Bizi Uzlete mi Davet Ediyor?



Uzlet de insana huzur veren bir araç olarak görülürse kişinin zorunlu da olsa evde kalması, bir hapis cezasından ziyade manevî özgürlüğünü sağlayan bir ruhî yolculuktur. Her hayırda bir musibet vardır.
Panikten Kurtulmanın Yolu

Panikten Kurtulmanın Yolu



Dr. Vehbi KARAKAŞ, "Korona Virüsü Kaynaklı Panikten Kurtulmanın Yolu" başlıklı önemli bir yazı kaleme aldı.
Yaşlılarımıza Karşı Vazifelerimiz

Yaşlılarımıza Karşı Vazifelerimiz



Ali Rıza Demircan Hoca, "Allah’ın kanunu olan ihtiyarlığın ömrün bereketli bir dönemi olabilmesi için yarınların ihtiyarları olan bugünün gençlerine de görevler düşmektedir." diyor.
Ramazan Yazçiçek Tevekkül'ü yazdı

Ramazan Yazçiçek Tevekkül'ü yazdı



Ramazan Yazçiçek Tevekkül konusunu gündeme aldı. İçerisinde bulunduğumuz şu günlerde yazı daha bir anlam kazanıyor.
Koronavirüs Salgını, Risk Toplumu ve Sosyo-Psikolojik Sonuçları

Koronavirüs Salgını, Risk Toplumu ve Sosyo-Psikolojik Sonuçları



“Çin’de ortaya çıkarak hızla dünyaya yayılan Kovid-19 salgınının yol açtığı sosyo-psikolojik durum, küreselleşme sürecinde risklerin öngörülemez ve tanımlanamaz bir niteliğe sahip olduğunu gösteriyor.”
Ayetullah Koronavirüs ve Duamız

Ayetullah Koronavirüs ve Duamız



Fevzi Zülaloğlu, Koronavirüs Salgınına karşı güzel bir Kur'an Duası yapıyor.
Corona Virüs Yapmadı Bütün Bunları…

Corona Virüs Yapmadı Bütün Bunları…



Corona virüsü, farkındalık oluşturdu bizim için… İnsan olduğumuzun farkına vardık…Allah’ın (cc) koyduğu nizam karşısında aciz olduğumuzun farkına vardık…
Yaşlılarımızın Görevleri

Yaşlılarımızın Görevleri



Ali Rıza Demircan Hoca, "İhtiyarlık da Bir Nimettir/Yaşlılarımızın Görevleri" başlıklı bir yazı kaleme aldı.
‘Evde Kal’ Tamam da Nasıl?

‘Evde Kal’ Tamam da Nasıl?



Evet kabul edelim ki “evde kal” maalesef bir orta ve üst sınıf çağrısı. 
“Evlerinizi Mabed Edinin”

“Evlerinizi Mabed Edinin”



Nitekim Yunus suresinin 87. âyeti, iki peygambere, Hz. Musa ve Hz. Harun’a hitap ediyor gibi görünürken, aslında hem indiği dönemin muhatapları olan Ashab-ı Kiram’ın hem de sonradan gelecek Ümmet-i Muhammed’in karakterlerini inşa ediyor…
Bu ihmalkârlık, sorumsuzluk niçin?

Bu ihmalkârlık, sorumsuzluk niçin?



Basketbolcu eşinin karnı burnunda salonda eşini desteklediği haberi üzerine bir mukayese yapan Hamza Er, Müslümanların halini sorgulayarak, "Müslüman kadınlar bu hayattan çekilirse, öğretmenlik, örneklik misyonlarını terk ederlerse neslin bozulmasından şikâyet etmeye hakkımız olacak mı?" diyor.
Eğitim politikasını ABD mi belirliyor?

Eğitim politikasını ABD mi belirliyor?



Hayrettin Karaman: 1949’daki anlaşma uyarınca Türkiye’deki eğitim politikasını ABD mi belirliyor? diye soruyor.
“Ama Mursi ve İhvan’ın Hataları Vardı!” diyen zavallılar

“Ama Mursi ve İhvan’ın Hataları Vardı!” diyen zavallılar



Ordu, sivil halkın ve siyasetçilerin üzerinden silindir gibi geçerken, devireni değil de devrileni eleştirmek, en hafif ifadeyle zulmü alkışlamak ve zalimin sırtını sıvazlamaktır.
Mısır'ın rüyası Mursi

Mısır'ın rüyası Mursi



Haşim Akın Muhammed Mursi ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Rüya deyince aklına Mısır’ın geldiğini ifade eden Akın, Mursi’nin vefatını, Peygamberlerden günümüze ülkede verilen mücadelelerin son halkası olarak görüyor.
Okumayı ve yazmayı bırakanları nasıl tanıyabilirsiniz?

Okumayı ve yazmayı bırakanları nasıl tanıyabilirsiniz?



“Okumakla olmuyor” derler, “yazmak da bir şey ifade etmiyor” diye sızlanırlar. Bu kişiler nezdinde “düşünmek” de beyhude kürek çekmeye benzer bir yorgunluktur. Hüseyin Akın Milli Gazete'de yazdı...
Bir oy uğruna ne taklalar atılıyor

Bir oy uğruna ne taklalar atılıyor



Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, yazısında AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi’nin “içki” çıkışını yorumlamış.
Şişirilmiş bir portre olarak Mustafa Kemal kurgusu

Şişirilmiş bir portre olarak Mustafa Kemal kurgusu



Yıldıray Oğur, “Atatürk”ü konu alan yazılı literatürü mercek altına aldığı yazısında Mustafa Kemal’in nasıl da bütün “en”leri şahsında toplayan şişirilmiş bir portre olarak betimlendiğine ve fütursuzca başvurulan yalanlara dikkat çekiyor.
Hayırlı Cumalar Sergisi

Hayırlı Cumalar Sergisi



İsmail Kılıçaslan'ın Türkiye'deki sosyolojik değişime dikkat çektiği yazısını sizlerle paylaşıyoruz.
Türkiye'de 18 yaş altına zina serbest, evlilik suç!

Türkiye'de 18 yaş altına zina serbest, evlilik suç!



Aile ve sosyal konulara sünnetullah çerçevesinde yaklaşım gösteren Sema Maraşlı kim ne der demeden gerçekleri dile getirmeye devam ediyor. Maraşlı bu yazısında da erken yaşta evlenip tecavüzcü deyip hapse tıkılan mağdur erkek ve eşlerini konu edindi.
İnsan doğası İslam'ı ister

İnsan doğası İslam'ı ister



Allah insanlar arasından şeçip görevlendirdiği Elçileri/Peygamberleri aracılığıyla yasalar göndermiş, kodladığı güzelliklerin yaşanılmasını, çirkinliklerden de kaçınılmasını emretmiştir. Sorgulanacak insan Cennet’le nimetlendirilecek veya Cehennem ile azap edilecektir.
Erken evlilik mağdurları neyi ifşa ediyor?

Erken evlilik mağdurları neyi ifşa ediyor?



"Ankara Altındağ'da Yenidoğan semtinde oturan Emine Özdemir ve Levent Karakaya, 2006'da birbirlerine âşık oldu. Emine o zaman 15, Levent ise 18 yaşındaydı. Kızın yaşı küçük olduğu için aile evlenmelerine izin vermedi. Gençler birlikte kaçtı.
Hakan Albayrak: Bu adalet bizim değil

Hakan Albayrak: Bu adalet bizim değil



Karar Gazetesi yazarı Hakan Albayrak, Saraybosna'da yaşadığı bir anısını kaleme aldığı yazısında, önemli bir noktaya işaret ediyor.
Atasoy Müftüoğlu: Yanlış Bilincin Saltanatı

Atasoy Müftüoğlu: Yanlış Bilincin Saltanatı



İslam dünyası toplumları, karşı karşıya bulundukları, temel-hayati-varoluşsal sorunları, ontolojik-epistemolojik derin bağımlılığı bir sorun olarak görmediği için, yanlış bilincin saltanatı ile kitleleri büyülemeye çalışıyor.
                             
Normal Görünüm