Medya

Genç Birikim Dergisi’nin 2016 Haziran Sayısı Çıktı



Gündemdeki konuları İslami bakış açısıyla değerlendiren ve olayları derinlemesine analiz eden Genç Birikim Dergisinin Haziran 2016 sayısı çıktı.

Gündemdeki konuları İslami bakış açısıyla değerlendiren ve olayları derinlemesine analiz eden Genç Birikim Dergisinin Haziran 2016 sayısı çıktı.

 Genç Birikim Dergisinin aynı zamanda Genel Yayın Yönetmenliğini de yapan Araştırmacı-Yazar Ali Kaçar, Motiur Rahman Nizami’nin asılarak şehid edilmesi nedeniyle kaleme aldığı, işbirlikçi Bangladeş yönetiminin Müslümanlara karşı kininin, intikam hırsının arkasında yatan gerçek sebepleri üzerinde durduğu ve olayların tarihi arka planını analiz ettiği “Bangladeş’te İdamlar ve Cemaat-i İslam” başlıklı yazısında; “Müslüman-Hindu ayrışmasının İngiliz emperyalizminin bir projesi olduğunu, Pakistan ile Bangladeş arasında asıl sorunun, Hindistan’dan ayrıldıktan sonra başladığını, Batı Pakistan ile Doğu Pakistan arasında Hindistan topraklarının bulunmasının ve kara yolu bağlantısının bulunmamasının bu iki coğrafyanın tek ülke halinde yönetilmesini zorlaştırdığını, bu idari parçalanmışlığın meydana getirdiği zorluğa, Bengal-Peştun halkları arasındaki etnik farklılıklardan kaynaklanan problemlerin ve bu problemlerin Hindistan tarafından istismar edilmesinin de eklenmesiyle, Batı ve Doğu Pakistan’ın tek ülke/tek devlet olarak devamının imkânsız hale geldiğini, Hindistan’ın, Bangladeş’teki ayrılıkçı, laik ve seküler kesimleri, ayrılıktan bu yana kışkırttığını, Pakistan ve Bangladeş ayrıldıktan sonra da laik, Hasina Diktatörlüğü tarafından ülkenin bölünmemesi gerektiğini savunan binlerce Müslümanın, Bangladeş zindanlarında, hukuki kılıflara uydurulmuş uyduruk davalar yüzünden, başta İslam dünyası olmak üzere uluslararası toplumun geneli tarafından unutulmuş vaziyette olduğunu, bundan cesaret alan Hasina diktatörlüğünün de arka arkaya idam kararları vermekten çekinmediğini, Motiur Rahman Nizami’nin de idam edilirken benzerine az rastlanır bir mü’min edasıyla şehadete yürüdüğünü, kâfirlerin yüzüne haykırarak söylediği sözlerin, takdire şayan ve imrenilecek ve kıskanılacak sözler olduğunu, bu tavrın, ancak bir şehide yakışacak bir tavır olduğunu, Bangladeş’teki bu son idamla, Motiur Rahman Nizami’nin de şehitler kervanına katıldığını, Nizami’nin şehadetinin ilk olmadığı gibi son da olmayacağını, çünkü emperyal leş kargalarının üşüştüğü bir coğrafyada yaşadığımızı, bu nedenledir ki, coğrafyamızda her gün onlarca, hatta bazen yüzlerce şehid verdiğimizi” ifade etmiş.

 İdris KERİMOĞLU Ramazan ayında çocuklarımızı nasıl yetiştirmemiz gerektiği ile ilgili “Ramazan Ayı ve Çocuklarımız” başlıklı yazısında; “Ramazan ayının ve oruç ibadetinin çocuğumuzun sosyalleşmesine, yardımseverlik duygularının gelişimine, başkalarının duygularını anlamalarına, ibadetlere alıştırılmasına, manevi anlamda gelişmelerine vesile olan bereket ve rahmet ayı” olduğunu belirtmiş.

 Fatih POLAT “Mektep, Muhasebe ve Fırsat Ayı Ramazan” başlıklı yazısında; “Ramazan ayının Müslümanlar açısından önemi” üzerinde durmuş.

 Harun AKÇA “Hesap Günü Bilinci” başlıklı yazısında; “Kuran’ın ve hadisi şeriflerin belirttiği din gününe ve kıyamet gününün bildirilen çeşitli durumlarına, ne yazık ki insanların pek çoğunun gerektiği şekilde samimi olarak inanmadığını, oysa Dünya’nın ne seçim ne de geçim dünyası olduğunu, Müslüman için dünyanın ibadet yeri olduğunu, imtihan dünyası olduğunu, sınav esnasında oyuna dalan, gülüp eğlenen kimsenin imtihanda başarılı olma şansının olmadığını, dünya hayatında da gezip, eğlenen, kulluk görevini yerine getirmeyen Allah’ın dini için çalışmayanın da bu şekilde sınavına iyi çalışmamış, sınavı kaybetmiş olacağını, orada lazım olacak azığı buradan hazırlayıp göndermemiz gerektiğini” belirtmiş.

 Muhammed İMAMOĞLU “Ölüm ve Ötesi” başlıklı yazısında; “Kıyâmet, kıyamet alametleri ve kıyâmet halleri” üzerinde durmuş.

 Mustafa GÜLDAĞI “Harf Devrimi ve Dil İle Mankurtlaştırma” başlıklı yazısında; “Alfabe değişimi ile asıl amaçlananın, Osmanlı ve İslam geleneklerinden kurtulmak, toplumu kendi ideolojilerine göre dönüştürmek olduğunu” ortaya koymuş.

 Uğur ÇOLAKOĞLU “Nefsin Bir Hastalığı: Riya” başlıklı yazısında; “Riyanın çeşitleri, sebepleri ve riyadan kurtulma yoları” üzerinde durmuş.

 İsmail AKYÜZ’ün “Faiz ve Zekat Karşıtlığında İlahi Hitabı Anlamak”, Mücahit Aydın ASLANTAŞ’ın “Bizden” misiniz?, M. Cihat BATMAZ’ın “Devlete Karşı Devlet”, Salahaddin ACAR’ın “Kudüs Notları”, Fatih PALA’nın “Ne Ezgiler Yakılmıştı Başörtüsü Uğruna”, Hilal SARIDOĞAN’ın “Müslüman Bir Aile Olmanın Romanı”, başlıklı yazıları ve Nuray ÖZDEMİR’in “Asrın Solmaz, Nadide Güllerinden Feyza’ma...” başlıklı şiiri ile Uğur AYDIN’ın “Ayasofya Dile Geldi” ve Rüveyde Bera PALA’nın “Allah’ımız Sabredene Neler Vermez ki!” başlıklı kitap tanıtımları dergide yerini almış.

 Biz de sizlere en yakın bayiden bir Genç Birikim Dergisi alarak okumanızı tavsiye ediyor, Genç Birikim Dergisine yayın hayatında başarılar diliyoruz. 

İletişim:

İlkiz Sok. No: 22 Sıhhiye/Ankara

Tel: 229 67 18-19

www.gencbirikim.net


Share
  Tweet
Medya
Elmalılı Hamdi Yazır Kitabı Çıktı...

Elmalılı Hamdi Yazır Kitabı Çıktı...



Yakup Döğer'in Türkiye modernleşmesinde ulemanın ve özel olarak Elmalılı Hamdi Yazır’ın fikri çelişkileri ve dönüşümünün süreç içindeki izlerini sürdüğü "Modernleşme ve Ulema Elmalılı Hamdi Yazır" kitabı çıktı.
“Bilgiden Bilince” çıktı...

“Bilgiden Bilince” çıktı...



Araştırmacı-Yazar Ramazan Yazçiçek'in uzun bir süre ve yoğun emekle hazırladığı "Bilgiden Bilince" adlı çalışması Ekin Yayınları tarafından yayımlandı.

"Nasihat ile Bozgunculuk arasında Muhalefet" çıktı



Yeni kurulan Tashih Yayınları'ndan ilk kitap çıktı. Ortak bir çalışma olan "Nasihat ile Bozgunculuk arasında Muhalefet" kitapçılarda yerini aldı.
Gençler arasında Deizm ve inançsızlık mı yaygınlaşıyor?

Gençler arasında Deizm ve inançsızlık mı yaygınlaşıyor?



Kenan Alpay’ın sunduğu Seyir Defteri’ne bu hafta Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer konuk oldu.
‘Gazete Okuyan Tavuk’ Arapçaya çevrildi

‘Gazete Okuyan Tavuk’ Arapçaya çevrildi



Mehmet Ali Başaran'ın İlk kitabı ‘Gazete Okuyan Tavuk’ Arapça okurları için yayınlandı.
Bir Avukattan Çocuk Kitabı: Nasreddin Hoca'nın Bisikleti

Bir Avukattan Çocuk Kitabı: Nasreddin Hoca'nın Bisikleti



Mehmet Ali Başaran’ın ikinci kitabı "Nasreddin Hoca’nın Bisikleti"nde Vuk Gıtgıt’ın maceraları, birbirinden ilginç ve eğlenceli dört masalla, kaldığı yerden devam ediyor.
Kitap tanıtımı: Edward Said – Oryantalizm

Kitap tanıtımı: Edward Said – Oryantalizm



Edward Said’in Oryantalizm üzerine yazmış olduğu önemli eser. Bugün yaşadığımız dönem itibarıyla okuyanların bir daha okumasının okumayanların ise okuması gerektiğine inandığımız bir eser.
Çocuklarınıza okutabileceğiniz kitaplardan derleme

Çocuklarınıza okutabileceğiniz kitaplardan derleme



Birçok anne baba çocuğuna kitap alırken -daha önce okumadığı bir kitabı alıyorsa- acaba? sorunu kafasından atamaz.İşte karar vermenizi kolaylaştıracak ve çocuklarınıza rahatlıkla okutabileceğiniz çocuk kitapları seçkisi.
Genç Birikim Dergisi’nin 2016/Kasım Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin 2016/Kasım Sayısı Çıktı



Gündemdeki konuları ve olayları derinlemesine analiz eden ve İslami bakış açısıyla okuyucularına sunan Genç Birikim Dergisinin Kasım 2016 sayısı çıktı.
21.Yüzyılda İslâm İnsanların Dikkatine Nasıl Kazandırılabilir?

21.Yüzyılda İslâm İnsanların Dikkatine Nasıl Kazandırılabilir?



Atasoy Müftüoğlu, bütün bir ümmetin nabzını tutmaya devam ediyor. Yeni kitabı "Tarihin Taşrasında Yaşamak’'ta da Müftüoğlu, günümüzün düşünsel sorunlarına dikkat çekiyor ve çözüm önerileri sunuyor.
Genç Birikim Dergisi’nin Eylül-Ekim Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Eylül-Ekim Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla değerlendiren ve okuyucularına aktaran Genç Birikim Dergisinin Eylül-Ekim sayısı çıktı.
Abdurrahman Arslan'dan iki yeni kitap

Abdurrahman Arslan'dan iki yeni kitap



Abdurrahman Arslan’ın, söyleşilerinden oluşan iki kitabı Beyan Yayınlarından çıktı. Hayata Müslümanca Bakmak ve Kıbleyi Kaybettiren Dönüşüm adlarıyla yayımlanan kitaplar bizi günümüz dünyasının temelleri hakkında yeniden düşünmeye çağırıyor.
28 Şubat ve Müslüman Tutsakları Anlatan İki Yeni Eser

28 Şubat ve Müslüman Tutsakları Anlatan İki Yeni Eser



Ekin Yayınları, biri belgesel bir diğeri kitap olmak üzere yayınladığı iki yeni eserle 28 Şubat darbesinin ürettiği zulümler bağlamında cezaevleri sorunu ve Müslüman tutsakların durumuna dikkat çekiyor.
İktibas Dergisi Eylül 2016/453. sayısı çıktı

İktibas Dergisi Eylül 2016/453. sayısı çıktı



İktibas Dergisi Eylül 2016/453. Sayısı “İslam Bombalanarak Yeniden Yapılandırılamaz Ama ‘İçeri’den Değiştirilebilir” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Genç Birikim Dergisi’nin 2016 Ağustos Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin 2016 Ağustos Sayısı Çıktı



Gündemdeki konuları derinlemesine analiz eden ve İslami bakış açısıyla okuyucularına sunan Genç Birikim Dergisinin Ağustos sayısı çıktı.
Mehmet Ali Başaran'ın

Mehmet Ali Başaran'ın "Nasreddin Hoca’nın Bisikleti" kitabı çıktı



Mehmet Ali Başaran, Bi’ tur atmak isteyen okurlara tebessüm ve sürpriz vaad ediyor.
Sebilürreşad Mecmuası yeniden hayın hayatında

Sebilürreşad Mecmuası yeniden hayın hayatında



Sebilürreşad, ilk çıkış yaptığı 14 Ağustos 1908 esas alınarak 14 ağustos 2016’da yayına çıktı. Dergi sadece abonelere gönderilecek.
Kitap:'Modern Dünyaya İtiraz'

Kitap:'Modern Dünyaya İtiraz'



Küre Medya yazarlarından Yakup Döğer’in Modern Dünyaya İtiraz isimli kitabı çıktı.
İktibas Dergisi'nin Ağustos 2016/452.sayısı çıktı

İktibas Dergisi'nin Ağustos 2016/452.sayısı çıktı



İktibas Dergisi Temmuz 2016/452. Sayısı “İçeri”den –“Dısarı”dan Yolun Sonu “Kimlere" Görünüyor?!” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Genç Birikim 2016 Temmuz Sayısı çıktı

Genç Birikim 2016 Temmuz Sayısı çıktı



Gündemdeki konuları İslami bakış açısıyla değerlendiren ve analiz eden Genç Birikim Dergisinin Temmuz 2016 sayısı çıktı.
Genç Birikim Dergisi’nin Temmuz 2016 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Temmuz 2016 Sayısı Çıktı



Gündemdeki konuları İslami bakış açısıyla değerlendiren ve analiz eden Genç Birikim Dergisinin Temmuz 2016 sayısı çıktı.
İktibas Dergisi Temmuz/2016/451 sayısı çıktı

İktibas Dergisi Temmuz/2016/451 sayısı çıktı



İktibas Dergisi Temmuz 2016/451. Sayısı “Lejyonerler Ordusu” PKK/PYD’nin Halktan Kopukluğunun Derinleşmesi ve YENİ TÜRKİYE” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Oksidentalizm: İki Doğu İki Batı

Oksidentalizm: İki Doğu İki Batı



Bir toplantıda Yazarlar Birliği onursal başkanı Mehmet Doğan’ın “bizde neden oksidentalizm gibi bir disiplin yok” cümlesinden esinlendiğini belirten Abdullah Metin, Oksidentalizm İki Doğu İki Batıkitabını yazarak oksidentalizm konusunu incelemiştir.
İktibas Dergisi Haziran 2016/450. Sayısı çıktı

İktibas Dergisi Haziran 2016/450. Sayısı çıktı



İktibas Dergisi Haziran 2016/450. Sayısı “Ak Parti Çizgisinde Yaşananlar ve “Siyasi Sistem” Arayışı” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Nida Dergisi 175.Sayısı okuyucusuyla buluştu

Nida Dergisi 175.Sayısı okuyucusuyla buluştu



Nida Dergisi 175.Sayısı "Neo-Liberal Tahakküm / İnanç, İlke ve Değerde Sapma" Başlığıyla okuyucusunun karşısına çıktı.
Genç Birikim Dergisi’nin Mayıs 2016 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Mayıs 2016 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla analiz eden ve değerlendiren Genç Birikim Dergisinin Mayıs sayısı çıktı.
İktibas Dergisi Mayıs 2016/449 Sayısı çıktı

İktibas Dergisi Mayıs 2016/449 Sayısı çıktı



İktibas Dergisi Mayıs 2016/449. Sayısı “Bölgemizdeki Yeni Düzen Arayış Süreci ve İİT…” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Ercüment Özkan'ın 21 yıl sonra ortaya çıkan yeni kitabı

Ercüment Özkan'ın 21 yıl sonra ortaya çıkan yeni kitabı



1995 yılında vefat eden yazar Ercümend Özkan’ın son eseri "Laiklik-Demokrasi ve İslam" vefatından 21 yıl sonra raflardaki yerini alıyor
Tufan Gündüz'ün Kaleminden Şah İsmail ve Safeviler

Tufan Gündüz'ün Kaleminden Şah İsmail ve Safeviler



Tufan Gündüz’ün'Son Kızılbaş Şah İsmail' adlı kitabı Şah İsmail ve Safeviler ile ilgili merak edilen sorulara cevap veriyor.
Vahdettin'in sürgün yılları

Vahdettin'in sürgün yılları



Sultan Vahdeddin'in Sanremo'daki sürgün yılları, İtalyan araştırmacı Riccardo Mandelli tarafından kaleme alındı.
                             
Normal Görünüm