Kültür Sanat

Genç Birikim Dergisi’nin Ocak 2018 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla analiz eden ve okuyucularına aktaran Genç Birikim Dergisinin 222. Ocak sayısı çıktı.

Olayları İslami bakış açısıyla analiz eden ve okuyucularına aktaran Genç Birikim Dergisinin 222. Ocak sayısı çıktı.

Araştırmacı Yazar Ali Kaçar “Doğusu ile Batısı ile Kudüs, Filistin’in Başkentidir” başlıklı yazısında; “Tarihi olarak Kudüs’ün en son işgalinin Siyonist Yahudiler tarafından 14 Mayıs 1948’de gerçekleştirildiğini, bu nedenle Filistinlilerin bugün bile o işgal gününü 15 Mayıs 1948’den beri Nakba (Felaket) günü olarak andıklarını, Filistin’in dolayısıyla Kudüs’ün tamamı kaybedilerek bir avuç Siyonist Yahudi’nin insafına terk edilmesinin Arap devlet yöneticilerinin ihanetinden kaynaklandığını, ne yazık ki bu ihanetin bugün de devam ettiğini, bu çerçevede ilk ihanetin Şerif Hüseyin ve ailesi tarafından gerçekleştirildiğini, Şerif Hüseyin ailesinin ikinci ihanetinin ise Talal bin Abdullah’ın oğlu Kral Hüseyin tarafından gerçekleştirildiğini, Kral Hüseyin’in 1967 Haziran savaşında Batı Yaka'nın tamamını ve dolayısıyla Doğu Kudüs’ü hiçbir direniş göstermeden Yahudilere –adeta- teslim ettiğini, Kral Hüseyin’in ihanetini 1970 Kara Eylül olayları dolayısıyla da devam ettirdiğini ve binlerce masum Filistinlinin ölümü ve binlercesinin ise Suriye ve Lübnan’a sürgünü ile sonuçlandığını,

Hamas’ın ise, kurulduğundan bu yana en üst düzeyde yapılan bütün açıklamalarında Siyonist İsrail’in varlığını asla tanımayacağını defalarca kendi halkına ve dünya kamuoyuna duyurduğunu, Şeyh Ahmed Yasin’in hayatının ve mücadelesinin en temel amacının da Filistin topraklarının hiçbir bölümünde Siyonist İsrail varlığına hayat hakkı tanımamak olduğunu,

Kısacası Siyonist İsrail’in varlığını tanımaya ne Hamas’ın ne de başkalarının hakkının olmadığını, Gazze’nin zor durumda olmasının, Filistinlilerin tahmin edilemeyecek kadar zorluklar içerisinde hayatlarını devam ettirmeye çalışmalarının Filistin topraklarında Siyonist İsrail’in varlığını kabullenmeye gerekçe teşkil etmeyeceğini” vurgulamış.

Fatih PALA “Hayatı Muhsince Yaşamak…” başlıklı yazısında; “Söz ile amel buluşmadığı müddetçe sözün bir anlamının olmayacağına iman ettiğimizi, sevgi ve nefret dâhil her şeyin ispat istediğini, sözlerinde Yüce Rabbimizin mesaj ve uyarılarını dikkate aldıklarını ifade edenlerin, amelleriyle bunu tasdik etmedikleri müddetçe –en başta kendi öz nefsimiz olmak suretiyle-, şaşma bilmez ve sınır tanımaz bir gözetlemenin neticesini, mahşer günü karşılarında net bir şekilde göreceklerini” belirtmiş.

İdris KERİMOĞLU “İhsan: Allah’ı Görüyormuşçasına Yaşamak” başlıklı yazısında; “İhsanın, gerek ibadetlerin ve gerekse bütün davranışların Allah’ın rızası gözetilerek, içtenlikle, karşılıksız, en güzel şekliyle yerine getirilmesi demek olduğunu, bütün eylemlerin anlamlı ve değerli olmasının, kişiye ve topluma yararlı olmasının yolunun da bu olduğunu” dile getirmiş.

Muhammed İMAMOĞLU “İbn Teymiyye’nin Hayatı ve Tasavvuf’a Dâir Görüşleri” başlıklı yazısında; “İbn Teymiyye’nin itikâdî görüşlerine paralel olarak muhâliflerince kendisine yapılan “mücessime olduğu ve tekfircilik yaptığı” ithamlarına açıklık getirmeye çalışmış.

Fatih POLAT “Gözler O’nu Göremez, O Bütün Gözleri Görür!” başlıklı yazısında; “Yaşamının her alanında yaratıcısının gözetim ve denetimi altında olduğuna, bir an bile olsa bunun dışına çıkamayacağı hakikatine kalbi mutmain olmuş bir kimsenin, hayatından Rabbinin sevmediği ve hoşnut olmadığı şeyleri uzaklaştıracağını, böyle bir kimseye şeytanın hiçbir şekilde yaklaşamayacağını ve bu kimse üzerinde etkili olamayacağını, işte o zaman hayatın gerçek manasının kavranmış ve hayatların anlamlandırılmış olacağını” ifade etmiş.

M. Cihat BATMAZ “Edebiyatın Gücü: Rusya Örneği” başlıklı yazısında; “Edebiyatın gücünü azımsamak ve onu lümpen bir uğraştan öte görmemenin bu gücün belli ideolojilerin tekeline geçmesine sebep olacağını, böylece okuyan, düşünen ve analitik reflekslere sahip bireylerin semtimize uğramadan geçip gideceğini” vurgulamış.

Cefai DEMİREL “Sıla-i Rahim ve Bireyselleşme” başlıklı yazısında; “Akrabalarımız içerisinde bizlere iyi davrananlar olabileceği gibi bizlere sıkıntı verebilenlerin de olacağını, akrabanın iyiliğine karşı iyilik göstermenin güzel olsa da yeterli olmayacağını, bizlere sıkıntı çıkaranlara karşı da affedici olmamız gerektiğini, ziyaretleşmenin ise akrabalık bağının devam etmesine en büyük vesile olduğunu” ifade etmiş.

Ömer Faruk ÇAKICI “Yöneticiye İtaat” başlıklı yazısında; çok tartışılan “Yöneticiye İtaatin Kaideleri, Yönetici-Yönetilen Farkı” kavramları üzerinde durmuş.

Fırat Şaman “İran düşerse, İran düşer!” başlıklı yazısında; “İran rejiminin devrimden sonra her ne kadar Amerika ve İsrail karşıtı antiemperyalist söylemlerde bulunsa da her daim ABD, Batı ve İsrail’in çıkarlarına hizmet ettiğini, Irak’ta ABD ile birlikte, Suriye’de ise Rusya ile birlikte hareket edip defalarca Müslümanları sırtlarından vurduğuna şahit olduğumuzu, İran’ın petrol gelirlerinin bir kısmını Suriye’deki savaşı finanse etmek için kullandığını, düşen petrol fiyatlarının da İran ekonomisine büyük kayıp verdiğini, geçen sene Halep Katliamında başrol oynayan İran’ın bugünlerde halkın ayaklanması ve protestolarıyla karşı karşıya kaldığını,

Her ne sebeple olursa olsun İran’daki Şii/Rafızi rejiminin yıkılmasının Sünni halklar ve komşu ülkeler için olumlu olacağını, çünkü bunların Alamut Kalesi’ndeki Hasan Sabbah’tan farklarının olmadığını, İran’ın yıkılmasının Suriye, Irak ve Afganistan’daki direnen Sünni halkların ahının bir karşılığı şeklinde olacağını, Amerika ve Rusya ile beraber bu ülkelerdeki halkı bombalayan ve işgale kapı açan bizzat İran’ın kendisi olduğunu, İran’daki olayların arkasında Suriyeli bir çocuğun ahının olması ihtimalinin tüm ihtimallerden daha yüksek olduğunu, geçen sene bugünlerde İran meydanlarında ‘Halep Katliamı’nın kutlandığını, İran halkının, Şii/Rafızi dikta yönetiminin, binlerce İranlı asker ile Lübnanlı ve Afgan milislerle 1 milyona yakın mazlumu katletmesinden sonra “Bize ne Suriye’den” demek için çok geç kaldığını” ifade etmiş.

Sare DURGUN “Modern Çağda Müslüman Gencin Okulda ve İşte Ahlâkı” başlıklı yazısında; “Müslüman’ın ahlâkının sadece ağzından çıkan kelimelere bağlı olmadığını, bulunduğu ortamda yaptığı her hareket ve davranışın da ahlâk sözcüğünün içine dâhil olduğunu, bu nedenle özellikle de gençler olarak, daha fazla yükümlü ve sorumlu olduğumuzu vurgulamış.

Sümeyye ARSLAN “Ailede Ahlak Eğitimi” başlıklı yazısında; “Aile içerisindeki fertlerin İslam’ın ahlak öğretileriyle terbiye edilmesi gerektiğini, İslam’ın ahlak öğretilerinin, Allah’ın bütün yarattıklarına karşı merhametli olmayı, sosyal ilişkilerde dürüstlük ve güvenirliği, karşılık beklemeden sevgi ve fedakârlığı, samimiyet ve iyi niyeti, kötü arzuların bastırılmasını ve daha birçok erdemleri ihtiva ettiğini, bu ahlaki öğretilerin bizleri ve neslimizi insanlar arasındaki ilişkilerde mükemmelliğe götüren esaslar olduğunu” dile getirmiş.

M. Ali FURKAN “İman, Salih Amel İlişkisi” başlıklı yazısında; iman ve salih amel kavramları üzerinde durmuş.

Fatih PALA’nın “Bir Doğuş” başlıklı bir şiiri de dergide yerini almış.

Biz de sizlere en yakın bayiden bir Genç Birikim Dergisi alarak okumanızı tavsiye ediyor, Genç Birikim Dergisine yayın hayatında başarılar diliyoruz.

Share
  Tweet
Kültür Sanat
Hamza Er’in 2 Kitabı Okuyucuyla Buluştu!

Hamza Er’in 2 Kitabı Okuyucuyla Buluştu!



Yazar Hamza Er’in söyleşi ve röportajlarını içeren 2 kitabı Çıra yayınlarından çıktı.

"Kelebek ve Arı" Çıktı



Mehmet Ali Başaran'ın ÇIRA YAYINLARINDAN yeni kitabı Kelebek ve Arı çıktı.
İktibas dergisi 2018 Eylül sayısı çıktı

İktibas dergisi 2018 Eylül sayısı çıktı



Dolar krizi ve ABD ile ilişkilerin değerlendirildiği derginin bu sayısında, geçen ay büyük dikkat çeken Yuvarlak Masa toplantısının ikinci bölümü ve Doç.Dr. Murat Kirişçi ile yapılmış bir röportaj bulunuyor.
İktibas dergisi 472. sayısı ile okurlarına ulaşıyor

İktibas dergisi 472. sayısı ile okurlarına ulaşıyor



Geçtiğimiz ay Türkiye’nin gündemine damgasını vuran “İslam’da güncelleme” tartışmaları, İktibas dergisinin de manşetinde yer alıyor.
Haksöz Dergisinin Mart 2018 sayısı çıktı!

Haksöz Dergisinin Mart 2018 sayısı çıktı!



Haksöz, Mart 2018 tarihli 324. Sayısında Doğu Guta katliamını kapağa taşıdı. Dergide “İslami Kimlik ve Muhalefet” konulu bir soruşturma var.
İktibas Dergisi 471. sayısı çıktı

İktibas Dergisi 471. sayısı çıktı



471. sayısı ile okurlarına ulaşan dergide bu ay “Dünya Nereye Gidiyor ve Müslümanlar Ne Yapmalı?” soruları üzerinde duruluyor.
‘Fıkıhtan Faşizme’

‘Fıkıhtan Faşizme’



Ekin Yayınları, Ruth A. Miller'in "FIKIHTAN FAŞİZME: Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Günah ve Suç" isimli kitabının Türkçe çevirisini yayınladı.
İktibas Dergisi Şubat sayısı çıktı

İktibas Dergisi Şubat sayısı çıktı



İktibas 38. yılında 470. sayısıyla yeniden okurlarının karşısında.
Alija dizisi ve birkaç husus

Alija dizisi ve birkaç husus



Erkam Kuşçu, geçtiğimiz salı günü TRT ekranlarında ilk bölümü yayımlanan Alija isimli dizi hakkında değerlendirmelerde bulunuyor.
Alija bu akşam başlıyor

Alija bu akşam başlıyor



Aliya İzetbegoviç'in hayatını anlatan dizi bu akşam TRT 1'de başlıyor. 'Alija' ismiyle 6 bölüm ekrana gelecek olan dizide baş rolü Yurdaer Okur oynuyor. 20.00'de ekrana gelecek olan dizi, Bosna'nın tarihi ve gelecek planlarını da izleyiciye aktarıyor.
Genç Birikim Dergisi’nin Aralık 2017 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Aralık 2017 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla değerlendiren Genç Birikim Dergisinin 221. Aralık sayısı çıktı.
Kitap Tanıtımı-Kitabu’t Tahriş

Kitap Tanıtımı-Kitabu’t Tahriş



Dırar b. Amr’ın “Kitabu’t Tahriş’i, hadis rivayet tarihinin en eski eserlerinden biridir.
İktibas Dergisi 468/2017 Sayısı çıktı

İktibas Dergisi 468/2017 Sayısı çıktı



İktibas Dergisi, 468. Sayısıyla okuyucusunun önüne çıktı.
Genç Birikim Dergisi’nin Kasım 2017 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Kasım 2017 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla analiz eden, değerlendiren ve okuyucusuna aktaran Genç Birikim Dergisinin 220. Kasım sayısı çıktı.
Genç Birikim Dergisi’nin Ekim 2017 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Ekim 2017 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla değerlendiren ve okuyucusuna aktaran Genç Birikim Dergisinin 219. Ekim sayısı çıktı.
Suriyeli çocuklar beyaz perdede:'Bırakma Beni'

Suriyeli çocuklar beyaz perdede:'Bırakma Beni'



Bosna Hersek savaşını yaşamış bir yönetmen olarak Suriyeli çocukları çok iyi anladığını belirten yönetmen Aida Begiç, filmi de bu duygularla yazdığını söyledi
Genç Birikim Dergisi’nin Eylül 2017 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Eylül 2017 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla analiz eden ve okuyucusuna aktaran Genç Birikim Dergisinin Eylül sayısı çıktı.
İktibas Dergisi Ağustos 2017/464. Sayısı çıktı

İktibas Dergisi Ağustos 2017/464. Sayısı çıktı



İktibas Dergisi Ağustos 2017/464. Sayısı ““Duruş Farklılıklarımız” ve “Hakikati Arayış”ta Israr” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Kitap Tanıtım: Edward Said Oryantalizm

Kitap Tanıtım: Edward Said Oryantalizm



Bugünlerde ne okuyacağım diye düşünenlere Edward Said'in "Oryantalizm" adlı eserini tavsiye edebiliriz. Öyle ki, okumuş olanların bugün için yeniden okumalarında da fayda görülecektir.
Genç Birikim Dergisi’nin Temmuz Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Temmuz Sayısı Çıktı



Gündemdeki konuları İslami bakış açısıyla değerlendiren ve olayları derinlemesine analiz eden Genç Birikim Dergisinin Temmuz 2017 sayısı çıktı.
Edward Said-Entelektüel

Edward Said-Entelektüel



Bugünlerde ne okuyabilirim diye bir düşüncesi olanlara, eğer okumadılarsa, Edward Said’in “Entelektüel” adlı eserini tavsiye edebiliriz.
İktibas Dergisi Temmuz 2017/463. Sayısı çıktı

İktibas Dergisi Temmuz 2017/463. Sayısı çıktı



İktibas Dergisi Temmuz 2017/463. Sayısı “Bölgemizdeki Strateji Savaşları” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Nida Dergisi 180. sayısında okuyucuyla buluştu

Nida Dergisi 180. sayısında okuyucuyla buluştu



Nida Dergisi’nin 180. sayısı çıktı: ‘Mücadele; İlim, Hikmet ve Tefekkür ile’
Kitap Hastanesi açıldı

Kitap Hastanesi açıldı



Tiyatrocu Safa Dallı Mehmet Ali Başaran'ın 2. kitabından bir hikayeyi seslendirerek, çocuklara bayram hediyesi hazırladı.
İktibas Dergisi Haziran 2017/462. sayısı çıktı

İktibas Dergisi Haziran 2017/462. sayısı çıktı



İktibas Dergisi Haziran 2017/462. Sayısı “ABD’nin PKK/PYD’si “Müslüman Kürtler”in Nesi Olabilir ki?” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Genç Birikim Dergisi’nin Mayıs 2017 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Mayıs 2017 Sayısı Çıktı



Gündemdeki konuları İslami bakış açısıyla değerlendiren ve analiz eden Genç Birikim Dergisinin Mayıs sayısı çıktı.
Nida Dergisi 179. sayısı okuyucuyla buluştu

Nida Dergisi 179. sayısı okuyucuyla buluştu



Nida Dergisi 179. sayısında da birbirinden önemli makaleleriyle okuyucusunun ilgisini çekmeye devam ediyor.
İktibas Dergisi'nin Mayıs 2017/461 sayısı çıktı

İktibas Dergisi'nin Mayıs 2017/461 sayısı çıktı



İktibas Dergisi Mayıs 2017/461. Sayısı “Hatalı Seçimler’in Anlamını Kavrayamamak” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Peru’dan Türkiye’ye ilham verici bir hayat

Peru’dan Türkiye’ye ilham verici bir hayat



Neşe Kutlutaş da'Companero Rosita' kitabında böyle bir insanın'gerçek olamayacak kadar güzel' diyebileceğiniz gerçek hayat hikayesini anlatıyor. Mehmet Ali Başaran yazdı.
İktibas Dergisi'nin Nisan 2017/460 Sayısı çıktı

İktibas Dergisi'nin Nisan 2017/460 Sayısı çıktı



İktibas Dergisi Nisan 2017/460. Sayısı “Esas”tan Yanlış “Seçim”lerin Dayanılmaz Hafifliği” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
                             
Normal Görünüm