Kültür Sanat

Genç Birikim Dergisi’nin Kasım 2017 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla analiz eden, değerlendiren ve okuyucusuna aktaran Genç Birikim Dergisinin 220. Kasım sayısı çıktı.

Genç Birikim Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Ali Kaçar, “Dahlan’dan İbn Selman’a Ortadoğu” başlıklı yazısında; “Tarihin yeniden tekerrür ettiğini, dün kendi ülkelerine ihanet eden hainlerin ihanetlerinin, bugün evlatları, torunları tarafından tekrarlandığını, 20. yüzyılda Şerif Hüseyin’in, Abdülaziz bin Suud’un, Osmanlı’ya ve kendi halklarına, dönemin emperyal ülkelerinin kucağında gerçekleştirdikleri ihanetlerinin bugün de torunları Abdullah’lar, Bin Selman’lar ve Bin Zeyad’lar tarafından gerçekleştirilmekte olduğunu, maalesef değişen bir şeyin olmadığını, aslında -isimleri değişse de- emperyal ülkelerin de politikalarında bir değişiklik olmadığını, aynı şekilde sömürge politikaları, işgaller, istilalar ve katliamların, onların torunları tarafından bugün de aynen devam ettirilmekte olduğunu, 1900’lü yılların başında Osmanlı sonrası bu bölge, emperyal amaçlı nasıl şekillendirilmişse, bugün de bu bölgenin yeniden şekillendirilmeye çalışıldığını,

Aslında bu coğrafyadaki hainlerin sadece bir Şerif Hüseyin ya da Abdülaziz bin Suud’dan ibaret olmadığını, hangi ülkeye bakarsanız bakın başa getirilen ve küresel işgalci güçlerle iş birliği yapan ve sonrasında zelil bir şekilde yüzlerine bile bakılmayarak kendi hallerine terkedilen bir çok hain ve işbirlikçi yönetici olduğunu, İran Şah’ından, Tunus diktatörü Zeynel Abidin Bin Ali’ye, Hüsnü Mübarek’ten Saddam’a kadar ve daha sayılmayacak kadar birçok hain diktatör! olduğunu, aynı şekilde bugün emperyal ve Siyonist güçlerin kucağında halklarına ve komşu ülke halklarına zulm eden Dahlan’dan Bin Zayed’e, Bin Salman’dan Sisi’ye kadar olan diktatör ve hain işbirlikçilerin de miadı dolunca tarihin çöplüğüne atılacaklarını, bunun için çok gerilere gitmeye gerek olmadığını, sadece son 50-60 senelik yakın tarihe göz atmanın yeterli olacağını,

Obama döneminde Suud ile ABD yönetimi arasındaki krizin, Trump’ın yönetime gelmesi ile çözülmeye başladığını, bu nedenle Trump’ın ilk yurt dışı gezisini 20 Mayıs 2017’de Suud’a yaptığını, Katar krizi başta olmak üzere, Filistin, Lübnan ve Suud ile İran arasındaki krizin daha da derinleşmesinin de bu ziyaretten sonra başladığını”

İfade ettikten sonra Bin Selman, Bin Zayed, Dahlan ile ABD ve İsrail’in; Filistin başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasındaki haçlı zihniyetli, sinsi ve kötü emellerini ve bölge halklarının bu emperyalist emellerden kurtuluş yollarını bir bir sıralamış.

Derginin bu ayki sayısında, Müslümanlar olarak bizleri her zaman için bağlayan, bizler için her zaman ve zeminde önemini, değerini koruyan bir husus olan “okumak”, bizleri ilgilendiren açıdan gündeme alınmış. Okumanın ne anlam ifade ettiği, Müslümanlarda karşılığının ne olduğu, Müslümanca bir okuyuşun nasıl olması gerektiği konularında yazarlarımız Fatih PALA, İdris KERİMOĞLU, M. Cihat BATMAZ, Ümit Bekir DURDU ve Taha Oğuzhan KILAVUZ, düşüncelerini belirten makaleler kaleme almışlar.

Fatih PALA “Okumadan Olmaz!” başlıklı yazısında: “Okumanın, başlamak, lâin şeytanı taşlamak, kirlenmiş, islenmiş hayatı aklamak, köhnemiş zihinleri ve fikirleri paklamak” olduğunu vurgulamış.

İdris KERİMOĞLU “Okumak Üzerine Notlar” başlıklı yazısında; “Kemale kitapla gidildiğini, şahsiyet kazanmak için, şuur için, şiar için kitaptan şaşmamak gerektiğini, geyik muhabbetleri ile gevezelikler ile bir yere gidemeyeceğimizi, kitap sayfaları arasında düzenli gezinmemiz ve bu sayede güzel bir geleceğe yürümemiz gerektiğini, kendimizi yenilemek için yeni okumalar yapmak zorunda olduğumuzu, kendimizi keşfetmek için de mutlaka okumak durumunda olduğumuzu” belirtmiş.

M. Cihat BATMAZ “Kaliteli Okuma” başlıklı yazısında; “Boş zamanı değerlendirmek ve farklı arzular gözetilmeden yapılan okumaların insanın düşünce dünyasına, kişilik gelişimine ve hakikati arama çabasına katkı sağlayacağını, kitap okumanın bilinçli ve anlamlı yapılması gereken bir çalışma olduğunu, kütüphane rafından ilk görülen ya da başlığına aldanarak yapılan kitap okumalarının sadece, eğer iyi bir kitaba denk gelinmişse de, hoşça vakit geçirmeye yarayacağını, bazen de içinde bulunduğu ortamda o kitabı okuma tecrübesini elde ettiğini söylemeye yarayacağını, o yüzden insanın önce kendisini gözden geçirmesi ve doğru niyetlerle kitabı eline alması gerektiğini” vurgulamış.

Ümit Bekir DURDU “Oku’mak” başlıklı yazısında; “Tilavet”in dünün “kıraat”in bugün’ün, ”tertil”in yarın’ın oku’ması!, olduğunu, vahyi duymaktan öteye taşıyarak işitmeye yani idrak etmeye başlayanların ancak oku’mayı başarabileceklerini” belirtmiş.

Taha Oğuzhan KILAVUZ “Adı İçin Okumak”, başlıklı yazsında; “Müslümanın donanımının başta Kur’an ve Sünnet olmak üzere, İslami çerçevede yazılmış eserleri okuyarak gerçekleşeceğini, bugün Müslümanların en fazla kendilerine kızmaları gereken noktalardan birisinin de “Müslüman olmayanların bizim kitabımız olanı Kur’an’ı bizden daha iyi biliyor olması” olduğunu, tüm bunları göz önünde bulundurarak: ALLAH için okumamız, O’nun adı için okumamız ve aynı zamanda okuduklarımızı da yaşamamız gerektiğini” ifade etmiş.

Muhammed İMAMOĞLU’nun “İbn Teymiyye’nin Hayatı ve Tasavvufa Dâir Görüşleri”, Ömer Faruk ÇAKICI’nın “Kitap Tanıtımı: Malcolm X”, Ömer KÖŞÜ’nün “Allah Yolunun Yardımcıları”, Selahaddin ACAR’ın “Umre Notları”, Yalçın YILMAZ’ın “Kıyamet Sahneleri”, Yasin TEKİN’ in “Akla Gelen” ve “Davetçi Müslüman Gencin Yapması Gerekenler…” başlıklı yazıları ile yine Yasin TEKİN’in “Manzara” başlıklı şiiri okunmaya değer diğer çalışmalar olarak dergide yerini almış.

Biz de sizlere en yakın bayiden bir Genç Birikim Dergisi alarak okumanızı tavsiye ediyor, Genç Birikim Dergisine yayın hayatında başarılar diliyoruz.

İletişim:

İlkiz Sok. No: 22 Sıhhiye/Ankara

Tel: 229 67 18-19

www.gencbirikim.net

Share
  Tweet
Kültür Sanat
Hamza Er’in 2 Kitabı Okuyucuyla Buluştu!

Hamza Er’in 2 Kitabı Okuyucuyla Buluştu!



Yazar Hamza Er’in söyleşi ve röportajlarını içeren 2 kitabı Çıra yayınlarından çıktı.

"Kelebek ve Arı" Çıktı



Mehmet Ali Başaran'ın ÇIRA YAYINLARINDAN yeni kitabı Kelebek ve Arı çıktı.
İktibas dergisi 2018 Eylül sayısı çıktı

İktibas dergisi 2018 Eylül sayısı çıktı



Dolar krizi ve ABD ile ilişkilerin değerlendirildiği derginin bu sayısında, geçen ay büyük dikkat çeken Yuvarlak Masa toplantısının ikinci bölümü ve Doç.Dr. Murat Kirişçi ile yapılmış bir röportaj bulunuyor.
İktibas dergisi 472. sayısı ile okurlarına ulaşıyor

İktibas dergisi 472. sayısı ile okurlarına ulaşıyor



Geçtiğimiz ay Türkiye’nin gündemine damgasını vuran “İslam’da güncelleme” tartışmaları, İktibas dergisinin de manşetinde yer alıyor.
Haksöz Dergisinin Mart 2018 sayısı çıktı!

Haksöz Dergisinin Mart 2018 sayısı çıktı!



Haksöz, Mart 2018 tarihli 324. Sayısında Doğu Guta katliamını kapağa taşıdı. Dergide “İslami Kimlik ve Muhalefet” konulu bir soruşturma var.
İktibas Dergisi 471. sayısı çıktı

İktibas Dergisi 471. sayısı çıktı



471. sayısı ile okurlarına ulaşan dergide bu ay “Dünya Nereye Gidiyor ve Müslümanlar Ne Yapmalı?” soruları üzerinde duruluyor.
‘Fıkıhtan Faşizme’

‘Fıkıhtan Faşizme’



Ekin Yayınları, Ruth A. Miller'in "FIKIHTAN FAŞİZME: Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Günah ve Suç" isimli kitabının Türkçe çevirisini yayınladı.
İktibas Dergisi Şubat sayısı çıktı

İktibas Dergisi Şubat sayısı çıktı



İktibas 38. yılında 470. sayısıyla yeniden okurlarının karşısında.
Alija dizisi ve birkaç husus

Alija dizisi ve birkaç husus



Erkam Kuşçu, geçtiğimiz salı günü TRT ekranlarında ilk bölümü yayımlanan Alija isimli dizi hakkında değerlendirmelerde bulunuyor.
Alija bu akşam başlıyor

Alija bu akşam başlıyor



Aliya İzetbegoviç'in hayatını anlatan dizi bu akşam TRT 1'de başlıyor. 'Alija' ismiyle 6 bölüm ekrana gelecek olan dizide baş rolü Yurdaer Okur oynuyor. 20.00'de ekrana gelecek olan dizi, Bosna'nın tarihi ve gelecek planlarını da izleyiciye aktarıyor.
Genç Birikim Dergisi’nin Ocak 2018 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Ocak 2018 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla analiz eden ve okuyucularına aktaran Genç Birikim Dergisinin 222. Ocak sayısı çıktı.
Genç Birikim Dergisi’nin Aralık 2017 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Aralık 2017 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla değerlendiren Genç Birikim Dergisinin 221. Aralık sayısı çıktı.
Kitap Tanıtımı-Kitabu’t Tahriş

Kitap Tanıtımı-Kitabu’t Tahriş



Dırar b. Amr’ın “Kitabu’t Tahriş’i, hadis rivayet tarihinin en eski eserlerinden biridir.
İktibas Dergisi 468/2017 Sayısı çıktı

İktibas Dergisi 468/2017 Sayısı çıktı



İktibas Dergisi, 468. Sayısıyla okuyucusunun önüne çıktı.
Genç Birikim Dergisi’nin Ekim 2017 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Ekim 2017 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla değerlendiren ve okuyucusuna aktaran Genç Birikim Dergisinin 219. Ekim sayısı çıktı.
Suriyeli çocuklar beyaz perdede:'Bırakma Beni'

Suriyeli çocuklar beyaz perdede:'Bırakma Beni'



Bosna Hersek savaşını yaşamış bir yönetmen olarak Suriyeli çocukları çok iyi anladığını belirten yönetmen Aida Begiç, filmi de bu duygularla yazdığını söyledi
Genç Birikim Dergisi’nin Eylül 2017 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Eylül 2017 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla analiz eden ve okuyucusuna aktaran Genç Birikim Dergisinin Eylül sayısı çıktı.
İktibas Dergisi Ağustos 2017/464. Sayısı çıktı

İktibas Dergisi Ağustos 2017/464. Sayısı çıktı



İktibas Dergisi Ağustos 2017/464. Sayısı ““Duruş Farklılıklarımız” ve “Hakikati Arayış”ta Israr” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Kitap Tanıtım: Edward Said Oryantalizm

Kitap Tanıtım: Edward Said Oryantalizm



Bugünlerde ne okuyacağım diye düşünenlere Edward Said'in "Oryantalizm" adlı eserini tavsiye edebiliriz. Öyle ki, okumuş olanların bugün için yeniden okumalarında da fayda görülecektir.
Genç Birikim Dergisi’nin Temmuz Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Temmuz Sayısı Çıktı



Gündemdeki konuları İslami bakış açısıyla değerlendiren ve olayları derinlemesine analiz eden Genç Birikim Dergisinin Temmuz 2017 sayısı çıktı.
Edward Said-Entelektüel

Edward Said-Entelektüel



Bugünlerde ne okuyabilirim diye bir düşüncesi olanlara, eğer okumadılarsa, Edward Said’in “Entelektüel” adlı eserini tavsiye edebiliriz.
İktibas Dergisi Temmuz 2017/463. Sayısı çıktı

İktibas Dergisi Temmuz 2017/463. Sayısı çıktı



İktibas Dergisi Temmuz 2017/463. Sayısı “Bölgemizdeki Strateji Savaşları” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Nida Dergisi 180. sayısında okuyucuyla buluştu

Nida Dergisi 180. sayısında okuyucuyla buluştu



Nida Dergisi’nin 180. sayısı çıktı: ‘Mücadele; İlim, Hikmet ve Tefekkür ile’
Kitap Hastanesi açıldı

Kitap Hastanesi açıldı



Tiyatrocu Safa Dallı Mehmet Ali Başaran'ın 2. kitabından bir hikayeyi seslendirerek, çocuklara bayram hediyesi hazırladı.
İktibas Dergisi Haziran 2017/462. sayısı çıktı

İktibas Dergisi Haziran 2017/462. sayısı çıktı



İktibas Dergisi Haziran 2017/462. Sayısı “ABD’nin PKK/PYD’si “Müslüman Kürtler”in Nesi Olabilir ki?” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Genç Birikim Dergisi’nin Mayıs 2017 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Mayıs 2017 Sayısı Çıktı



Gündemdeki konuları İslami bakış açısıyla değerlendiren ve analiz eden Genç Birikim Dergisinin Mayıs sayısı çıktı.
Nida Dergisi 179. sayısı okuyucuyla buluştu

Nida Dergisi 179. sayısı okuyucuyla buluştu



Nida Dergisi 179. sayısında da birbirinden önemli makaleleriyle okuyucusunun ilgisini çekmeye devam ediyor.
İktibas Dergisi'nin Mayıs 2017/461 sayısı çıktı

İktibas Dergisi'nin Mayıs 2017/461 sayısı çıktı



İktibas Dergisi Mayıs 2017/461. Sayısı “Hatalı Seçimler’in Anlamını Kavrayamamak” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Peru’dan Türkiye’ye ilham verici bir hayat

Peru’dan Türkiye’ye ilham verici bir hayat



Neşe Kutlutaş da'Companero Rosita' kitabında böyle bir insanın'gerçek olamayacak kadar güzel' diyebileceğiniz gerçek hayat hikayesini anlatıyor. Mehmet Ali Başaran yazdı.
İktibas Dergisi'nin Nisan 2017/460 Sayısı çıktı

İktibas Dergisi'nin Nisan 2017/460 Sayısı çıktı



İktibas Dergisi Nisan 2017/460. Sayısı “Esas”tan Yanlış “Seçim”lerin Dayanılmaz Hafifliği” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
                             
Normal Görünüm