Kültür Sanat

Genç Birikim Dergisi’nin Temmuz Sayısı Çıktı



Gündemdeki konuları İslami bakış açısıyla değerlendiren ve olayları derinlemesine analiz eden Genç Birikim Dergisinin Temmuz 2017 sayısı çıktı.

Genç Birikim Dergisinin aynı zamanda Genel Yayın Yönetmenliğini de yapan Araştırmacı-Yazar Ali Kaçar, “15 Temmuz Darbesi ve ABD” başlıklı yazısında; ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 70 küsur sene öncesine dayandığını, ancak bu süre içerisinde ABD’nin Türkiye’yi kendisine eş/denk değerde bir ülke, karşılıklı menfaatleri olan bir müttefik olarak asla görmediğini, daima kullanılan, aldatılan, sömürülen, SSCB’ye karşı ileri karakol görevi yüklenilen, gerektiğinde kendi menfaatleri için -Kore’de olduğu gibi- savaşa sokulan bir ülke olarak görüldüğünü, Türkiye’yi yönetenlerin de çoğunlukla bu ilişki tarzına ses çıkarmadıklarını, itiraz etmişlerse de, bu itirazlarını, ilişkileri gözden geçirecek tarzda ciddi bir şekilde gündeme getirmediklerini, zaten ABD’nin de buna fırsat vermediğini, Türkiye’de, ABD’nin teşvik ve desteği olmadan bir darbenin gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını, 15 Temmuz Darbe girişiminde ABD’nin rolünü, özellikle neoconların başını çektiği birçok asker, akademisyen ve yorumcunun bir darbe ortamının oluşması için yaptıkları çalışmaların sonucunda basına yansıyan raporlardan anlamanın mümkün olduğunu, AKP Hükümetinin, yönetime geldiği ilk günlerden itibaren Millî Görüş geleneğinden geliyor olması nedeniyle içeride Kemalist laik ve batıcılar, dışarıda ise özellikle Siyonist neoconlar tarafından istenmediğini, bir taraftan laiklik tartışmaları yapılırken, diğer taraftan da darbe teşebbüslerinin yeniden gündeme gelmeye başladığını, saldırıların, suikastların birbirini izlediğini, ülkede tam anlamıyla bir kaotik ortamın oluşturulmaya çalışıldığını, dışarıda da özellikle de ABD’de darbe ortamının hazırlanması için yoğun çalışmalar yapıldığını ve gerek Gülen ekibi ile gerekse Kemalist ve ulusalcı komutanlarla görüşmelerin sıklaştırıldığını,

ABD basınının etkili isimlerinden Washington Post yazarı David Ignatius’un, “15 Temmuz darbe girişimi öncesi Suriye PKK’sı ile FETÖ’cü generallerin İncirlik Üssü’nde buluştuğunu” yazdığını, ABD’nin mayıs ayında organize ettiği görüşmede PKK’nın Suriye kolu PYD’yi temsilen bir heyetin, İncirlik’te görevli bazı Türk generallerle görüştüğünü,

Nijerya merkezli United Bank of Africa’nın, 6 aylık para trafiğinin üssü olduğunu, Nijerya’dan Türkiye’ye para transferinin, CIA tarafından oluşturulan bir ekip tarafından yürütüldüğünü, CIA’nin oluşturduğu özel ekip üyelerince çekilen paranın, cuntacılara elden teslim edildiğini, Doğu ve Güneydoğu’da bazı tanınmış isimlerin bu faaliyette etkin görev aldığını, iç ve batı Anadolu’da ise Gülenci çete mensuplarının bu faaliyette kullanıldığını” ifade etmiş.

M. Ali TUNÇER “27 Mayıs Darbesi ve ABD” başlıklı yazısında; “ABD başta olmak üzere, uluslararası kuruluşların, devrin süper güçlerinin, Türkiye’nin sanayileşmesini istemediklerini, bu nedenle, her vesileyle yatırımların durdurulmasını, büyüme hızının düşürülmesini dayattıklarını, Menderes hükümetinin ise ülkeyi kalkındırmak, bu amaçla da sanayileşmek istediğini ancak, Türkiye’nin imkânlarının bunun için yeterli olmadığını, Menderes hükümetinin mali destek için başvuruda bulunduğu her Batılı devletin menfi cevap vermesinin yanında sanayileşmeye gerek olmadığını söylediklerini, Menderes hükümetinin, istediği kredileri Batı’dan alamayınca Sovyetler Birliği’ne yönelmek zorunda kaldığını, ABD’nin ise bundan hiç hoşlanmadığını, ayrıca iktidarının ilk yıllarından itibaren başta CHP olmak üzere diğer laik ve Kemalist güçlerin menfaatlerine aykırı davrandığını, Menderes Hükümeti’ne yardım etmeyen ABD’nin ise, darbecilere kesenin ağzını açtığını ve cömertçe yardımda bulunduğunu” vurgulamış.

 Muhammed Emin İSLAM “12 Mart Darbesi ve ABD!..” başlıklı yazısında; “Batının Türkiye’nin sanayileşmesini istemediğini, ABD ve Batı Türkiye’nin bazı yatırımlar için ihtiyacı olan maddi yardım konusunda isteksiz hatta tamamen duyarsız davranınca, Türkiye’nin ister istemez başka ülkelerle ve özellikle de Sovyetler Birliği ile görüşmelere başladığını ve müspet bir karşılık da gördüğünü, ancak Türkiye ile SSCB arasındaki ilişkilerin 12 Mart darbesinden sonra durduğunu ve yeni gelişmelerin olmadığını, yani darbenin gerçek nedeninin Türkiye’nin sanayileşme ve genel olarak kalkınma girişimlerinde önemli atılımlar yapması, SSCB ile diplomatik alanda yine iyi ilişkiler kurulmaya başlanması, özellikle Ortadoğu’da Türkiye’nin, ABD’nin her isteğini hemen yerine getiren bir ülke olmak durumundan çıkması olduğunu, 12 Mart darbesinden sonraki uygulamaların ABD çıkarları ile tam bir uyum içinde olduğunu, üstelik, toplumsal ve siyasal tepkilere set çekebilecek güçte partiler üstü bir hükümet kurulmakla da kalınmadığını, sıkıyönetim ilan edilerek ülkenin bir cendere içine sokulduğunu” belirtmiş.

 İdris KERİMOĞLU “Müslümanın Tatil Anlayışı” başlıklı yazısında; “Toplumun büyük bir kesiminin, cahili çevre kültürünün tesirinde kalarak, tatili hayatın bir vazgeçilmezi, olmazsa olmazı saydığını; senede en az bir kere ve bilhassa yaz aylarında tadılması gereken bir haz olarak algıladığını, hayatın asli bir rüknü kabul ettiğini, oysa tatil anlayışının, bizim medeniyetimize tamamen yabancı ve aykırı bir kavram ve olgu olduğunu, tatil kelimesinin kök olarak “atâlet“ten geldiğini ve boşluk, hareketsizlik anlamını ifade ettiğini, modern zihniyet ve çağdaş dünya düzeninin; üretimi ve tüketimi çoğaltmak histerisine kapıldığını ve bu alanda da reklam sihirbazını kullanan modern zihinli kişilerin “maksimum tatil”, “sınırsız eğlence...” gibi söylemlerle, insanları ve ne acı ki biraz da Müslümanları avlayarak, kendilerine ait yaşam biçimini onlara da aşılamaya çalıştıklarını,

 Oysa iman adamının her zaman bir işte olduğunu, zira onun gerçek anlamda istirahat edeceği yerin Cennet olduğunu, bu dünyanın onun için bir sınav yeri olduğunu, sınavda ise boş durmanın ve gaflet içerisinde olmanın uygun düşmediğini, çünkü tatile giden birçok insanın tatile yüklediği anlamdan ötürü rehavete kapılıp günlerini gaflet içerisinde geçirebildiğini, bu yüzden bizlere düşen görevin; mümin kardeşlerimize ilahi görev ve sorumluluklarını hatırlatmak ve dini yaşantımıza olan hassasiyetimizle örnek teşkil edebilmek olduğunu” ifade etmiş.

 Fatih PALA’nın “Kitaplar Olmasaydı Acaba Bizler Ne Yapardık?”, Yakup DÖĞER’in “Tefrika”, Muhammed İMAMOĞLU’nun “Mekrûh Vakti Olmayan İbâdet: Zikir – VI”, Selâhaddin ACAR’ın “Umre Notları”, M. Cihat BATMAZ’ın “Kader” ve Halil ALANOĞLU’nun “Dünyanın Mazlum ve Masum Çocuklarına” başlıklı yazıları okunmaya değer diğer çalışmalar olarak dergide yerini almış.

Biz de sizlere en yakın bayiden bir Genç Birikim Dergisi alarak okumanızı tavsiye ediyor, Genç Birikim Dergisine yayın hayatında başarılar diliyoruz.

 İletişim:

İlkiz Sok. No: 22 Sıhhiye/Ankara

Tel: 229 67 18-19

www.gencbirikim.net

Share
  Tweet
Kültür Sanat
Hamza Er’in 2 Kitabı Okuyucuyla Buluştu!

Hamza Er’in 2 Kitabı Okuyucuyla Buluştu!



Yazar Hamza Er’in söyleşi ve röportajlarını içeren 2 kitabı Çıra yayınlarından çıktı.

"Kelebek ve Arı" Çıktı



Mehmet Ali Başaran'ın ÇIRA YAYINLARINDAN yeni kitabı Kelebek ve Arı çıktı.
İktibas dergisi 2018 Eylül sayısı çıktı

İktibas dergisi 2018 Eylül sayısı çıktı



Dolar krizi ve ABD ile ilişkilerin değerlendirildiği derginin bu sayısında, geçen ay büyük dikkat çeken Yuvarlak Masa toplantısının ikinci bölümü ve Doç.Dr. Murat Kirişçi ile yapılmış bir röportaj bulunuyor.
İktibas dergisi 472. sayısı ile okurlarına ulaşıyor

İktibas dergisi 472. sayısı ile okurlarına ulaşıyor



Geçtiğimiz ay Türkiye’nin gündemine damgasını vuran “İslam’da güncelleme” tartışmaları, İktibas dergisinin de manşetinde yer alıyor.
Haksöz Dergisinin Mart 2018 sayısı çıktı!

Haksöz Dergisinin Mart 2018 sayısı çıktı!



Haksöz, Mart 2018 tarihli 324. Sayısında Doğu Guta katliamını kapağa taşıdı. Dergide “İslami Kimlik ve Muhalefet” konulu bir soruşturma var.
İktibas Dergisi 471. sayısı çıktı

İktibas Dergisi 471. sayısı çıktı



471. sayısı ile okurlarına ulaşan dergide bu ay “Dünya Nereye Gidiyor ve Müslümanlar Ne Yapmalı?” soruları üzerinde duruluyor.
‘Fıkıhtan Faşizme’

‘Fıkıhtan Faşizme’



Ekin Yayınları, Ruth A. Miller'in "FIKIHTAN FAŞİZME: Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Günah ve Suç" isimli kitabının Türkçe çevirisini yayınladı.
İktibas Dergisi Şubat sayısı çıktı

İktibas Dergisi Şubat sayısı çıktı



İktibas 38. yılında 470. sayısıyla yeniden okurlarının karşısında.
Alija dizisi ve birkaç husus

Alija dizisi ve birkaç husus



Erkam Kuşçu, geçtiğimiz salı günü TRT ekranlarında ilk bölümü yayımlanan Alija isimli dizi hakkında değerlendirmelerde bulunuyor.
Alija bu akşam başlıyor

Alija bu akşam başlıyor



Aliya İzetbegoviç'in hayatını anlatan dizi bu akşam TRT 1'de başlıyor. 'Alija' ismiyle 6 bölüm ekrana gelecek olan dizide baş rolü Yurdaer Okur oynuyor. 20.00'de ekrana gelecek olan dizi, Bosna'nın tarihi ve gelecek planlarını da izleyiciye aktarıyor.
Genç Birikim Dergisi’nin Ocak 2018 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Ocak 2018 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla analiz eden ve okuyucularına aktaran Genç Birikim Dergisinin 222. Ocak sayısı çıktı.
Genç Birikim Dergisi’nin Aralık 2017 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Aralık 2017 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla değerlendiren Genç Birikim Dergisinin 221. Aralık sayısı çıktı.
Kitap Tanıtımı-Kitabu’t Tahriş

Kitap Tanıtımı-Kitabu’t Tahriş



Dırar b. Amr’ın “Kitabu’t Tahriş’i, hadis rivayet tarihinin en eski eserlerinden biridir.
İktibas Dergisi 468/2017 Sayısı çıktı

İktibas Dergisi 468/2017 Sayısı çıktı



İktibas Dergisi, 468. Sayısıyla okuyucusunun önüne çıktı.
Genç Birikim Dergisi’nin Kasım 2017 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Kasım 2017 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla analiz eden, değerlendiren ve okuyucusuna aktaran Genç Birikim Dergisinin 220. Kasım sayısı çıktı.
Genç Birikim Dergisi’nin Ekim 2017 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Ekim 2017 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla değerlendiren ve okuyucusuna aktaran Genç Birikim Dergisinin 219. Ekim sayısı çıktı.
Suriyeli çocuklar beyaz perdede:'Bırakma Beni'

Suriyeli çocuklar beyaz perdede:'Bırakma Beni'



Bosna Hersek savaşını yaşamış bir yönetmen olarak Suriyeli çocukları çok iyi anladığını belirten yönetmen Aida Begiç, filmi de bu duygularla yazdığını söyledi
Genç Birikim Dergisi’nin Eylül 2017 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Eylül 2017 Sayısı Çıktı



Olayları İslami bakış açısıyla analiz eden ve okuyucusuna aktaran Genç Birikim Dergisinin Eylül sayısı çıktı.
İktibas Dergisi Ağustos 2017/464. Sayısı çıktı

İktibas Dergisi Ağustos 2017/464. Sayısı çıktı



İktibas Dergisi Ağustos 2017/464. Sayısı ““Duruş Farklılıklarımız” ve “Hakikati Arayış”ta Israr” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Kitap Tanıtım: Edward Said Oryantalizm

Kitap Tanıtım: Edward Said Oryantalizm



Bugünlerde ne okuyacağım diye düşünenlere Edward Said'in "Oryantalizm" adlı eserini tavsiye edebiliriz. Öyle ki, okumuş olanların bugün için yeniden okumalarında da fayda görülecektir.
Edward Said-Entelektüel

Edward Said-Entelektüel



Bugünlerde ne okuyabilirim diye bir düşüncesi olanlara, eğer okumadılarsa, Edward Said’in “Entelektüel” adlı eserini tavsiye edebiliriz.
İktibas Dergisi Temmuz 2017/463. Sayısı çıktı

İktibas Dergisi Temmuz 2017/463. Sayısı çıktı



İktibas Dergisi Temmuz 2017/463. Sayısı “Bölgemizdeki Strateji Savaşları” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Nida Dergisi 180. sayısında okuyucuyla buluştu

Nida Dergisi 180. sayısında okuyucuyla buluştu



Nida Dergisi’nin 180. sayısı çıktı: ‘Mücadele; İlim, Hikmet ve Tefekkür ile’
Kitap Hastanesi açıldı

Kitap Hastanesi açıldı



Tiyatrocu Safa Dallı Mehmet Ali Başaran'ın 2. kitabından bir hikayeyi seslendirerek, çocuklara bayram hediyesi hazırladı.
İktibas Dergisi Haziran 2017/462. sayısı çıktı

İktibas Dergisi Haziran 2017/462. sayısı çıktı



İktibas Dergisi Haziran 2017/462. Sayısı “ABD’nin PKK/PYD’si “Müslüman Kürtler”in Nesi Olabilir ki?” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Genç Birikim Dergisi’nin Mayıs 2017 Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Mayıs 2017 Sayısı Çıktı



Gündemdeki konuları İslami bakış açısıyla değerlendiren ve analiz eden Genç Birikim Dergisinin Mayıs sayısı çıktı.
Nida Dergisi 179. sayısı okuyucuyla buluştu

Nida Dergisi 179. sayısı okuyucuyla buluştu



Nida Dergisi 179. sayısında da birbirinden önemli makaleleriyle okuyucusunun ilgisini çekmeye devam ediyor.
İktibas Dergisi'nin Mayıs 2017/461 sayısı çıktı

İktibas Dergisi'nin Mayıs 2017/461 sayısı çıktı



İktibas Dergisi Mayıs 2017/461. Sayısı “Hatalı Seçimler’in Anlamını Kavrayamamak” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
Peru’dan Türkiye’ye ilham verici bir hayat

Peru’dan Türkiye’ye ilham verici bir hayat



Neşe Kutlutaş da'Companero Rosita' kitabında böyle bir insanın'gerçek olamayacak kadar güzel' diyebileceğiniz gerçek hayat hikayesini anlatıyor. Mehmet Ali Başaran yazdı.
İktibas Dergisi'nin Nisan 2017/460 Sayısı çıktı

İktibas Dergisi'nin Nisan 2017/460 Sayısı çıktı



İktibas Dergisi Nisan 2017/460. Sayısı “Esas”tan Yanlış “Seçim”lerin Dayanılmaz Hafifliği” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.
                             
Normal Görünüm